25/5/2018
Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας Σαράντι

Την Παρασκευή 18 Μαϊου 2018 πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Σαράντι με πρωτοβουλία της Δια.Βι.Πε.Θι.Β., την εθελοντική  συμμετοχή μαθητών, μαθητριών και καθηγητών του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τμημάτων  Δόμβραινας, καθώς και την υποστήριξη της Σωληνουργεία Κορίνθου. Η δράση εντάσσεται στην εκστρατεία «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη» της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) με στόχο την επικοινωνία του γεγονότος ότι αν και το 70% των απορριμμάτων προέρχεται από δραστηριότητες στη στεριά, πολλά από αυτά καταλήγουν από τα βουνά και την ενδοχώρα στη θάλασσα και τις ακτές μέσω των ανέμων, των ποταμών και των χειμάρρων, ακόμη και του οδικού δικτύου.

Ειδικότερα, η δράση στην παραλία Σαράντι ξεκίνησε με την ενημέρωση των εθελοντών μαθητών και καθηγητών από τον εκπρόσωπο της HELMEPA για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της ρύπανσης ακτών και θαλασσών με απορρίμματα και ειδικά με πλαστικά. Επισημάνθηκε το χρέος που έχουμε όλοι να γίνουμε μέρος της λύσης, μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών που παράγουμε, κάνοντας ανακύκλωση και συμμετέχοντας σε δράσεις καθαρισμού και ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα. Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και άρχισαν τον καθαρισμό, συγκεντρώνοντας σκουπίδια από πλαστικό, αποτσίγαρα και γυαλί. Το όλο εγχείρημα έγινε με ευχαρίστηση από του μαθητές και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους καθηγητές. Τη δράση παρακολούθησαν ο Διοικητής του Τοπικού Λιμενικού Τμήματος και εκπρόσωποι της Δια.Βι.Πε.Θι.Β.

Η Δια.Βι.Πε.Θι.Β. είναι εταιρικό μέλος της HELMEPA από το 2011 υποστηρίζοντας τις πρωτοβουλίες της για την προστασία των θαλασσών από την ρύπανση.

+ =\