6/1/2014
Αγιασμός υδάτων 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την Δευτέρα 06/01/2014 και ώρα 12:30 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο ΛΙΜΑΝΙ της βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης.

Παρά την δυνατή βροχή, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και εργαζόμενοι των εγκατεστημένων στη ΒΙ.ΠΕ. εργοστασίων συγκεντρώθηκαν στο ΛΙΜΑΝΙ της ΒΙ.ΠΕ., όπου στη συνέχεια παρακολούθησαν με κατάνυξη την Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, που τελέστηκε από τους πρεσβύτερους των Ενοριών, του Αγίου Χαραλάμπους Θίσβης Απόστολο Κατσαβριά και Αγίου Νικολάου Δομβραίνας Στυλιανό Καλογεράκη.

Εφέτος ευλογημένοι καολυμβητές ήταν και πάλι ο Αθανάσιος Β. Νίκου και ο   Διευθυντής Λιμένος της ΒΙ.ΠΕ.  κ. Μελάς Γεώργιος, που έπεσαν στα νερά του λιμανιού της ΒΙ. ΠΕ. Θίσβης κι έπιασαν τον Τίμιο Σταυρό.

Πιο γρήγορος και τυχερός ήταν ο κ. Γεώργιος Μελάς.

Στην  τελετή παρευρέθησαν, επίσης  ο Πρόεδρος  Συνδέσμου Βιομηχάνων  Στερεάς  Ελλάδας,  κ. Νικόλαος Κουδούνης  με την σύζυγό του,  ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Θίσβης, κ.  Πέτρος Μίχας , ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δομβραίνας κ.  Γεώργιος Κιούσης , η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Προδρόμου, κα Κων/να Τριάντη, ο Διευθυντής του εργοστασίου της 'Σωληνουργείας Κορίνθου ΑΕ', κ. Αθανάσιος Κοτζάκαρης, και η Διευθύνουσα  Σύμβουλος της 'ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ', κα  Σταυρούλα Κακαουνάκη.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής του αγιασμού των υδάτων προσφέρθηκαν γλυκά και κονιάκ στους πιστούς, κατά τα έθιμα της περιοχής.

 
+ =\