6/1/2013
Αγιασμός υδάτων 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όπως  κάθε χρόνο έτσι και φέτος την Κυριακή 06/01/2013 και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο ΛΙΜΑΝΙ της Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης.

Παρά το κρύο κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και εργαζόμενοι των εγκατεστημένων στη ΒΙ.ΠΕ. εργοστασίων συγκεντρώθηκαν στο ΛΙΜΑΝΙ της ΒΙ.ΠΕ, όπου στη συνέχεια παρακολούθησαν με κατάνυξη την Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, που τελέστηκε από τους πρεσβυτέρους των Ενοριών, του Αγίου Χαραλάμπους Θίσβης Απόστολο Κατσαβριά και Αγίου Νικολάου Δομβραίνας Στυλιανό Καλογεράκη.

Εφέτος μοναδικός ευλογημένος κολυμβητής ήταν ο Αθανάσιος Β. Νίκου, που έπεσε στα νερά του λιμανιού της ΒΙ.ΠΕ. Θίσβης κι έπιασε τον Τίμιο Σταυρό.

Στην τελετή παρευρέθησαν, επίσης ο Πρόεδρος του Τοπικού  Συμβουλίου Δομβραίνας, κ. Γεώργιος Κιούσης, ο Πρόεδρος  του Τοπικού Συμβουλίου Θίσβης, κ. Λουκάς Καρβούνης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Θίσβης, κ. Πέτρος Μίχας, ο Διευθυντής του Εργοστασίου της ' Σωληνουργείας Κορίνθου ΑΕ', κ. Αθανάσιος Κοτζάκαρης,  η Διευθύνουσα Σύμβουλος της   ' ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ', κα Σταυρούλα Κακαουνάκη.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής του αγιασμού των υδάτων προσφέρθηκαν γλυκά και κονιάκ στους πιστούς, κατά τα έθιμα της περιοχής.

 

 

+ =\